[edited] Resepi Ais Krim Goreng.
Aduuhhh.. meleleh air liur baca email tadi.. Cara buat ais krim goreng! Rasa nak kongsi kat sini pulak.. Dulu saya belajar guna serbuk roti. Yang ini, guna roti terus! Lagi senang.. Yang nih la yang paling banyak kita jumpa jual kat tempat sejukbeku kat kedai-kedai tu.. jom2 kita tengok macamana buatnya..
[edit: gambar baru!]
aiyakk apsal aku tak nampak gamba? memang xde gamba eh? aku pon suke gile eskrem goreng nih, 1st and last makan time dak batch kite jual dulu..nak try buat jugak laaa hehe
ReplyDeleteaiyark.. a ah la.. gambo dh tak kluo.. aritu ade.. hahaha.. xpe2.. janji ko phm instruxn.. tuh aa.. aku igt time Hari Usahawan Muda tu kan? Aku suke..
ReplyDeleteIda.. dah edit gambo tu.. nikmatilah! huhu..
ReplyDeleteooo itu ke rupe benuk acuan telur..kalo gempal2 dgn tgn je agak2 jadi tak?
ReplyDeletentah.. ko try la.. huhu.. tp kan, acuan telur tu ada mcm2 style.. yg kt umah aku ni takde tangkai pun.. aku ase tak kesah, janji bulat tepi tu kemas giler so that tak terbukak mase goreng..
ReplyDeletentah.. ko try la.. huhu.. tp kan, acuan telur tu ada mcm2 style.. yg kt umah aku ni takde tangkai pun.. aku ase tak kesah, janji bulat tepi tu kemas giler so that tak terbukak mase goreng..
ReplyDeletesalam..nape saye bwat x jadi yeh..lepas tekan ngan acuan telur..then time nk kuar kn roti tu..keliling dia x mlekat pun..nape yeh??
ReplyDeleteklu nak curah susu cair carnation leh tak.yg mana sedap susu cair carnation or susu cair ideal?klu leh balas secepat mungkin yer coz tak sabar nak try dah nie.hehe
ReplyDeleteMaster: tak pasti la kenapa, mungkin kene tekan lagi kuat or aiskrim nye jgn byk sgt..
ReplyDeleteanonymous: hehe.. taktau laa.. same je kut.. kt rumah sy ade ideal je, tak penah try lg carnation.. ape kate awak cuba n bgtau result nye.. huhu..